Fizikoterápia 

Budaörsön

A fizikoterápia természetes úton, fizikai ingerekkel, gyógyszerek nélkül segít enyhíteni és megszüntetni a mozgásszervi eredetű fájdalmaid. A fizikoterápia budaörsi MozgásKlinikánkon is elérhető, ahol szakképzett és empatikus csapatunkkal várunk. Ha ízületi- vagy izompanaszokkal küzdesz, és minél hamarabb búcsút szeretnél inteni a fájdalomnak, jelentkezz bátran konzultációra!

Mit érdemes tudni a fizikoterápiáról?

A fizikoterápiás kezelés célja, hogy a kóros tüneteket fizikai ingerekkel és gyógyszerek használata nélkül enyhítsük, idővel pedig meg is szüntessük. A fizikoterápia különlegessége abban rejlik, hogy a gyógytornász-fizikoterapeuta nemcsak az érintett terület gyógyítására fókuszál, hanem holisztikusan tekint az egészségre.

Miért dönts fizikoterápia mellett?

  • Csillapítja a fájdalmad. A kezelések során mechanikai ingerrel dolgozunk, hogy gátoljuk a fájdalomreceptorok aktiválódását. Ha kifejezetten érzékeny vagy a fájdalomra, és egy valóban kíméletes kezelési lehetőséget keresel, akkor a fizikoterápia jelenti a megoldást.
  • Természetes módon segít. A fizikoterápia kizárólag természetes energiákat használ, így egyáltalán nem fogsz káros sugárzással és kemikáliákkal találkozni. MozgásKlinikánkon a legmodernebb és legmegbízhatóbb fizikoterápiás eszközökkel várunk.
  • Nem kell mellékhatásoktól tartanod. Amíg a különböző gyógyszerek szedése májkárosodást és gyomorpanaszokat okozhat, addig a fizikoterápia nem jár kellemetlen, a szervezetre ártalmas mellékhatásokkal és következményekkel. 

Milyen betegségek és panaszok esetén ajánlott?

A fizikoterápia számos mozgásszervi eredetű probléma kezelésére alkalmas, így többek között ízületi- és izompanaszok, illetve lumbágó, teniszkönyök és artrózis ellen is hatékony kiegészítő terápia. Ha sportsérülést szenvedtél, és minél hamarabb vissza szeretnéd nyerni a régi formád, erre a kezelésre akkor is számíthatsz.

A kezelés népszerűsége töretlenül növekszik

  • Hazánkban is egyre többen döntenek fizikoterápia mellett, hiszen a kezelés nemcsak hatásos, hanem természetes is. Válaszd Te is a gyógyszermentes terápiát, és foglalj időpontot online felületünkön.

Mi a különbség a fizikoterápia és a fizioterápia között?

A legfőbb különbséget az energiák felhasználási módja jelenti. Ugyanis a fizioterápia kizárólag az ősi energiákat alkalmazza, azonban a fizikoterápia már mesterségesen előállított energiával is dolgozik. A fizikoterápiában használatos, korszerű gépek azonnal alkalmazhatók, a pontos beállításukhoz azonban fizikoterapeuta szakértelme szükséges.

Ha minél gyorsabban fel szeretnél épülni, akkor a fizioterápiás kezeléseket (gyógytorna, manuálterápia, gyógymasszázs, gyógyfürdő) érdemes fizikoterápiával kombinálni.

Mi a közös pont a két kezelésben?

  • Mindkettő gyógyszermentes, illetve fájdalomcsillapító és keringésjavító hatású. Legyen szó gerincpanaszokról vagy ízületi gyulladásról, a fiziko- és fizioterápia egyaránt kitűnő segítséget nyújthat.

Melyek a legnépszerűbb fizikoterápiás kezelések?

TENS (elektromos stimuláció)

A bőrön keresztül alkalmazott elektromos izom-ideg stimulátorok segítségével gondoskodunk a fájdalom csillapításáról és az érintett terület gyógyításáról. Csökkentjük az idegek fájdalomérzetét, hogy a mindenapjaid végre ismét kényelmesek legyenek. Habár a terápia fájdalomcsillapító hatású, de egy kisfokú kellemetlenség kísérheti. Korszerű gépeink számos különböző kezelési programmal rendelkeznek, így számodra is garantáltan megtaláljuk az igazit.

Kineziológiai tapasz felragasztása

Ha szoktál nézni sporteseményeket, gyakran láthatsz a sportolókon kineziológiai tapaszokat. Nem véletlenül, hiszen ezek a tapaszok nagyszerűen segítenek az ízületi- és izompanaszok kezelésében, ráadásul a tartászavarokat is helyreállíthatják. A kineziológiai tapasz feltalálója Dr. Kenzo Kase, a világhírű japán csontkovács, akinek találmánya az 1970-es évek óta napról napra népszerűbb a fizikoterápia világában.

Ultrahang terápia

Az ultrahangos készülék kezelőfejében olyan kristályok találhatók, amelyek rezgése magas frekvenciájú ultrahangot bocsát a szervezetbe. Ultrahang terápiával javíthatjuk a vérkeringésed, továbbá elősegíthetjük az ízületek ellazulását is. A helyi vérkeringés fokozásának köszönhetően gyorsabban regenerálódnak a szöveteid, így hamarabb felépülhetsz a mozgásszervi eredetű betegségekből. A kezelés 100%-osan fájdalommentes.

Gyakori kérdések

“Számíthatok mellékhatásokra?”

A kezelés nem jár mellékhatásokkal, de bizonyos esetekben nem javasolt. Anyajegyes vagy tetovált bőrfelületen, illetve fém protézis körüli területen nem szabad alkalmazni. Kizáró ok lehet még a magas vérnyomás is, hiszen a nyak környékén végzett kezelés megemelheti a vérnyomást.

“Házilag is elkezdhetem a kezelést?”

Semmiképp nem ajánlott, hiszen a készülékek beállításához magas fokú szakértelem szükséges. Ugyan a fizikoterápiás berendezéseket napjainkban már bárki megvásárolhatja, de a használatuk minden esetben fizikoterapeuta felügyeletét igényéli. Ne kockáztass, hiszen a gépek helytelen kezelése többet árt, mint használ – válaszd inkább budaörsi MozgásKlinikánk profi csapatát!

“Mi a fizikoterápia menete?”

1. Állapotfelmérés

Először is megismerjük a panaszaid, majd fizikális vizsgálatokat végzünk. Az anamnézis felvétele általában 1 órát vesz igénybe. Célunk, hogy teljes körű képet kapjunk az állapotodról, és a lehető leghatékonyabb kezelést nyújtsuk számodra.

2. Kezelési terv összeállítása

Minden esetben személyre szabott kezelési tervet készítünk, amelyben feltüntetjük a javasolt fizikoterápiás kezeléseket és a gépek beállításával kapcsolatos paramétereket is.

3. Terápia

Már a legelső találkozásunk során, rögtön az állapotfelmérést és a kezelési terv elkészítését követően hozzálátunk a kezelésedhez. Így azonnal enyhülhet a fájdalmad, és akár jelentős javulást is tapasztalhatsz.

Ha mozgásszervi eredetű problémával küzdesz, fizikoterápia segítségével enyhítjük a fájdalmad. Budaörsi MogzásKlinikánkon a legkorszerűbb gépekkel és szakképzett, empatikus személyzettel várunk. Mondj nemet a fájdalomra, és dönts fizikoterápiás kezelés mellett. Jelentkezz konzultációra még ma!

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.